Η συναυλία με Σερραίους καλλιτέχνες πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης  6 Ιουλίου 2022, στο προαύλιο του Διοικητηρίου των Σερρών


«Με δυο πατρίδες…», ένα μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες από την Π.Ε. Σερρών

«Μια εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή και θέλαμε και εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, να δώσουμε στο γεγονός αυτό την αξία που πρέπει να του προσδίδουμε» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Ένα μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες απόλαυσαν οι Σερραίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, για την συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022, στο προαύλιο του Διοικητηρίου των Σερρών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, διοργάνωσε συναυλία-αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, με τίτλο «Με δυο πατρίδες…».

Μια ιστορική και μουσική διαδρομή στα μονοπάτια των προγόνων μας, που άφησαν ανεξίτηλο το πολιτιστικό τους στίγμα. Με αφετηρία τη Σμύρνη και το Αϊβαλί, την Πόλη και όλη την Ανατολική Θράκη, την Τραπεζούντα και την ευρύτερη περιοχή όπου μεγαλούργησε ο Ποντιακός ελληνισμός και με προορισμό την Ελλάδα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος σε δηλώσεις του στη « Σ» αναφορικά με την εκδήλωση τόνισε: «Με δύο πατρίδες, ο τίτλος της μουσική μας εκδήλωση. Να γνωρίζουμε την ιστορία μας, να μην την ξεχνούμε, να φροντίζουμε για το μέλλον μας. Με περηφάνια παρουσιάζουμε  τα δικά μας παιδιά, είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, που με χαρά δέχθηκαν να συμμετέχουν. Το μουσικό σχήμα θα γυρίσει όλο το νομό να παρουσιάσει το έργο του που είναι σπουδαίο με εκπληκτικούς μουσικούς και φωνές».

«Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Υπάρχουν συνεργασίες και με το δήμο και την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα δοθεί συνέντευξη Τύπου αναλυτικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια και πλαισιώθηκε  από ιστορική αφήγηση με αναφορά στα γεγονότα, που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου,ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Γιώργος Ταϊρης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος Σερραίων.

Συντελεστές μουσικής εκδήλωσης:

Θοδωρής Μπιτζίδης – Κιθάρα και τραγούδι,

Αθανάσιος Πάντας – Πιάνο,

Γιώργος Χονδρογιάννης – Μπουζούκι,

Κυριάκος Κατσαβός – Ποντιακή λύρα και τραγούδι

Το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής «Εν Τράτα»:

Ελένη Μελίνα Μπιτζίδου – Σαντούρι και τραγούδι,

Χρήστος Δανάς – Βιολί,

Μιχάλης Αναστασίου – Λαούτο και τραγούδι,

Νίκος Βαρελάς – Κρουστά

Στην αφήγηση των ιστορικών γεγονότων ήταν η Φανή Ασπογαλή.

Δήμητρα Μετόκη 

 

Πηγή : e-simerini.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *