Α. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ2019-04-27T16:17:06+00:00

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ

Γεννήθηκα στον Άγιο Δημήτριο, μεγάλωσα στο Σιτοχώρι όπου τελείωσα το δημοτικό. Το γυμνάσιο και το λύκειο στη Νιγρίτα. Σπούδασα Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Γαλλία και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Διατηρώ ακόμα δεσμούς με τη Γαλλία, την οποία επισκέπτομαι τακτικά. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, με ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Επίσης,  αρθρογραφώ και παρουσιάζω δελτία ειδήσεων σε περιφερειακούς τοπικούς σταθμούς. Από μικρός ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Στην εφηβεία μου ήμουν αθλητής στίβου και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και αργότερα προπονητής στίβου και διαιτητής ποδοσφαίρου. Είμαι πατέρας ενός εφήβου και προσπαθώ να περνώ όσο μπορώ περισσότερο χρόνο μαζί του και με τη γυναίκα μου, τη Γιάννα Μπουζαλά, επίσης Φιλόλογο. Μια ζωή γεμάτη δηλαδή.

Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως επάγγελμα. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά, είναι διότι αν δεν το κάνουμε εμείς που αγαπούμε τον τόπο μας, και θέλουμε να πάει μπροστά, τότε ποιος θα το κάνει; Το 2006 εκλέχθηκα πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος και έκτοτε δεν σταμάτησα να δίνω μικρές και μεγάλες μάχες για τον τόπο μας. Το 2014 εκλέχτηκα πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών, με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Είμαι μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Όασις» (Αμισθί), Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (Αμισθί), και ενεργό μέλος πολλών συλλόγων με κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και αθλητική δράση.

Έχουμε έναν ευλογημένο τόπο με τεράστιες δυνατότητες, με ανθρώπους περήφανους και εργατικούς. Όμως από τον δημόσιο χώρο του Δήμου μας, λείπει ο σεβασμός στην άποψη του άλλου, η συνεννόηση, η συνεργασία και η ενότητα. Και την έλλειψή τους τη βιώνουμε όλοι μας, κάποιοι ίσως περισσότερο, στα χωριά που ερημώνουν, στους νέους που φεύγουν για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, στον τόπο μας που μένει αναξιοποίητος.

Σε μερικούς μήνες, έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε για το αύριο του τόπου μας. Θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία της εγκατάλειψης  ή θα κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι το βήμα μπροστά; Αισθάνομαι έτοιμος να εργαστώ για τον Δήμο μας, έχω την εμπειρία, τη γνώση, και ξέρω πώς να διεκδικήσω περισσότερα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας. Ενωμένοι, όλοι μαζί, μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί, να κάνουμε τη φωνή της Βισαλτίας, της Νιγρίτας, του Αχινού και του Τραγίλου, ακόμα πιο δυνατή. Ενωμένοι είμαστε όλοι μας πιο δυνατοί.